Transforma suferinta in resursa

Transforma suferinta in resursa

vindecare

Imunitate emotionala

Cum transformi suferintele si durerile emotionale in resurse?

A te scapa de un conflict, chiar si de unul minor, stimuleaza imunitatea fizica si psihica!

Poti transforma o trauma sau o suferinta procesand-o prin constientizare.

Iata o metoda in 12 pasi spre transformare:
 1. Observa care este conflictul!
 2. De cand esti in acest conflict? Cand a inceput?
 3. Cine sunt persoanele implicate in conflict?
 4. Fa o lista cu momentele in care ai simtit la fel si observa daca sunt aceleasi persoane implicate, ori daca sunt persoane cu acelasi tipar de relationare in raport cu tine.

(De exemplu, multe femei cand fac o analiza psihologica a partenerului, isi dau seama ca au ales un partener ca si tata. Ori, cand fac o analiza a relatiei de cuplu, constientizeaza ca au acelasi tip de relatie ca si parintii ei; gaseste multe asemanari intre tiparele de comportament si interactiune practicate ca si parintii. Creierul alege ceea ce cunoaste deja, daca nu depunem eforturi constiente sa reactionam diferit, sa fim prezenti si sa emitem ganduri, emotii, gesturi constiente in viata noastra, vom alege si reactiona la fel. Roata se tot intoarce pana iti rezolvi problema.)

 1. Ce simti? Care sunt emotiile tale legate de trauma / suferinta?
 2. Care este reactia ta emotionala / mentala / comportamentala in fata acestei situatii / persoane?
 3. In ce fel iti gresesc ceilalti? Cel / cea cu care esti in conflict a premeditat, a avut intentia sa iti faca rau sau situatia a fost o intamplare? Cum evaluezi acum situatia?

Exista oare posibilitatea sa ti-o iei personal (adica sa ai impresia ca ceilalti fac anumit impotriva ta, ca au un scop din a-ti face rau intentionat)?

 1. Acum lasa-i pe ceilalti deoparte un pic. Observi un tipar de reactie nepotrivita la tine? Reactionezi exagerat sau mereu in acelasi fel conflictual? Este ceva ce ai vrea sa faci diferit? Te-ai comportat vreodata ca si cel /cea care te-a facut sa suferi? Ce te-a facut sa te comporti asa in acele momente? Care este responsabilitatea ta in toata povestea asta?
 2. Ce simteai / iti doreai cu adevarat in interiorul tau? Reflecta asta in vreun fel conflictul? Ce simti acum?
 3. Care sunt beneficiile emotionale sau sufletesti pe care le-ai dobandit in urma acestor experiente de viata? Ce schimbari au provocat in viata ta?
 4. Poti sa simti compasiune si iertare pentru cei ce ti-au gresit? Poti sa simti recunostinta pentru experienta de viata si beneficiile aduse? Aceste beneficii sunt o resursa!
 5. Poti sa simti compasiune si iertare pentru tine? Poti sa iti fii recunoscator / recunoscatoare pentru ca ai iertat si ai transformat conflictul in pace?

Aceasta este cea mai valoroasa resursa: Pacea din interiorul tau!

Fa acest exercitiu cu voce tare. Verbalizeaza!

Cand suntem in pace, manifestam sanatate.

Se relaxeaza sistemul nervos si sistemul muscular. Se dizolva tensiunea, stresul si incordarea din organul in care era stocat conflictul.

Boala nu isi mai are sensul cand plantezi seminte de sanatate si le ajuti sa se dezvolte.

 

Fa un exercitiu zilnic de constientizare a emotiilor

Care este solutia ta pentru a fi in pace, in armonie, in echilibru?

Cum faci sa amplifici emotiile pozitive si sa le disipezi pe cele negative?

Cum sti ca simti compasiune?

Daca inchizi ochii si faci liniste in minte, poti sa iti simti emotia in corp? Unde in corpul tau simti aceasta emotie? Cum se simte sa simti compasiune?

Stai cateva momente in acasta emotie. Nu ai nimic altceva mai bun de facut in acest moment decat sa fii prezent/a pentru tine!

Fa acest exercitiu cu orice emotie doresti, fie ca este catalogata pozitiva sau negativa in mintea ta.

 

Acum simte o emotie negativa. Spre exemplu, proceseaza frica. Inchide ochii si lasa-te sa simti frica. Observ-o cu ochii mintii cum se plimba prin corpul tau. Cum se simte frica? Intreab-o daca are un mesaj pentru tine si las-o sa iti raspunda. Respira profund pana in interiorul fiintei tale si da-i voie fricii sa iti vorbeasca prin intermediul vocii tale. Poarta o conversatie cu ea, spune-i cat ai suferit din cauza ei, ce a cauzat in viata ta. Apoi, observa ca frica a incercat mereu sa te protejeze. Cauta un eveniment din viata ta in care ai simtit frica si observa ce a fost cu adevarat acolo. Ce ai simtit? Frica brusc nu mai este un dusman? Devine un aparator sau un mesager al atentiei? Poti sa ii fi recunoscator fricii?

Mareste-ti campul de constiinta simtindu-ti propriile emotii.

Ramai in contact cu tine, cu ceea ce simti.

Este o bogata resursa de sanatate emotionala si psihica!

 

Transformarea durerii in resursa

A-ti rezolva problemele din trecut si prezent, a constientiza cauzele suferintelor si scopul lor la un nivel subtil, acestea devin resurse.

Pentru ca odata ce tu insuti ai experimentat diverse situatii si emotii in viata, poti mult mai usor sa iti gestionezi emotiile, sa fii stapan pe inima ta, pe mintea ta. Evenimentele ce vin de acum incolo sunt privite prin alte filtre, se produc alte tipuri de descarcari in corp. Devin resurse si pentru ca ai alta capacitate de a privi si ajuta oamenii de langa tine.

Ceea ce reusesti sa intelegi constient in viata se transforma in intelepciune.

Iar aceasta in sine este o mare resursa. Intelepciunea este izvor de sanatate!

 

Deschide poarta spre inima ta!

Trateaza-te cu iubire, respect, intelegere. Este intelept sa iti dai tu tie ce iti doresti de la altii. Apoi, ceilalti vor reflecta asta prin atitudinea potrivita fata de tine.

Orice emotie este o vibratie. Emotiile pozitive au o vibratie mai ridicata decat cele negative.

Comunicam la nivel subtil, la nivel de vibratii. Vin spre noi oameni care sunt pe vibratia noastra, acordati la campul nostru energetic.

Daca ai o experienta neplacuta cu cineva, intreaba-te: ce anume din mine reflecta aceasta persoana? Suntem ca o oglinda vie unii pentru altii.

 

Roadele apar. Fii atent la tine!

Muncind constient pentru a stinge conflictele din interiorul nostru, rezultatul este ca ajungem sa experimentam o abundenta de sanatate.

Nu uita ca a fi o persoana constienta inseamna sa depui acest efort zilnic. Dar odata ce devine obisnuinta, imbratisezi un nou stil de viata, mult mai sanatos si mai benefic!

 

Ia-ti timp sa iti raspunzi la toate aceste intrebari pe rand. Esti de o perioada buna in acest conflict, poate nu se va rezolva in 5 minute. Dar odata incheiat, beneficiile sunt pe masura!

* mai multe exercitii pentru vindecare gasiti in cartea Harta Vindecarii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *