Pacea este un element cheie in sanatate

Pacea este un element cheie in sanatate

Pace

pace

Pacea este o resursa 

Pacea este o stare de echilibru interior, o stare relaxanta de bine, o senzatie placuta de liniste interioara.

Cand esti in pace cu tine insuti, orice se intampla din exterior, ai dezvoltata capacitatea de a-ti vorbi bland si tolerant, cu rabdare si respect fata de tine insuti si nevoile tale, precum si ale celor din jur.

A fi in pace nu inseamna ca viata nu te provoaca prin diverse evenimente, ci sa stii sa gestionezi emotional trairile interioare, infruntand curajos emotiile disconfortante si imbratisand emotiile confortante.

Pacea este o stare de liniste sufleteasca, o stare de armonie si odihna mentala.

Linistea pe care o simti in starea de pace iti confera echilibru psihic, este relaxanta si favorizeaza perceperea glasului intuitiei.

Pacea este un semn de sanatate mentala si sociala.

 

Cultiva pacea in viata ta de zi cu zi

Unii oameni doresc să fie fericiți și sănătoși, primesc informațiile potrivite, dar uită să se schimbe, să aplice Conştiinţa asupra lor.

Transforma pacea intr-un stil de viata! Pacea sa devina o emotie familiara, cultivata si practicata zilnic constient, ca si cum, cu iubire plantezi seminte si le ingrijesti cu drag.

 

O perspectiva psihologica a pacii

Ce ar trebui să reprezinte trecutul pentru noi? Un cumul de experiențe, astfel încât să putem găsi soluții pentru rezolvarea situațiilor de azi. Doar atât. Cand esti in pace simti ca esti fizic mai usor, respiri mai bine.

Pacea este rezultatul eliberarii emotiilor captive.

In psihologie si psihoterapie vorbim mai mult despre pace ca valoare emotionala si mentala, ce se manifesta in interiorul psihicului si sufletului uman, dar si pacea din relatii; chiar daca vorbim de relatii dintre parinti si copii, relatii de cuplu, relatii de prietenie, relatii de colegialitate, relatii ierarhice, relatii comunitare, Pacea este o resursa dezirabila.

 

Pacea in Psihosomatica

Te vindeci când îți dezvolți capacitatile de acceptare pentru povestea ta de viata, pentru schelete din dulap. Traumele ramase neprocesate actioneaza din umbra, se depoziteaza ca memorie celulara in diverse organe din trup, conduc starile sufletesti si iti iau din energie. Asta poate imbolnavi corpul sau poate face ca imunitatea sa fie slabita. Periodic, amintirile celulare isi fac loc la suprafata prin boli sau afectiuni medicale. Acceptarea trecutului este pasul dinaintea pacii, un pas fundamental de a ajuge sa iti accepti viata cu bune si cu rele, de a atinge starea de sanatate. Pacea este măsura Acceptării.

Pentru a dobandi sanatatea in minte si corp, e nevoie să-ți dezvolți si răbdarea, dacă nu o ai încă. Ca sa iti vindeci trupul, vindeca-ti si sufletul!

Putem transforma pacea intr-o valoare umana de care sa tinem cont in situatii de criza sau conflict.

Absenta pacii poate sa aduca multa suferinta, de aceea pacea este atat de importanta.

Tu ce faci în situații de criză? Cum reacționezi? Cum dobandesti pacea?

Pacea te ajuta sa dobandesti o stare de calm, corpul se simte relaxat, mintea este linistita.

Pacea este cheia succesului in vindecarea unei boli!

 

Pacea, o perspectiva socioculturala

Pacea este sanatate sociala.

Pacea este speranta oricarei natiuni.

Pacea este o stare de armonie dintre doua persoane sau doua entitati.

Indiferent ca vorbim despre pacea interioara sau pacea sociala, este o stare pe care ne dorim sa o dezvoltam pentru binele nostru si pentru sanatate.

Cu ajutorul pacii, pot avea castig de cauza ambele tabere, iar cand pacea este un scop in sine, se urmareste ca ambele parti sa fie multumite.

“Dacă nu îi învățăm noi pe copii pacea, alții îi vor învăța violența.” Colman McCarthy

 

Perspectiva religioasa a pacii

Una dintre rugaciunile foarte puternice catre Divinitate, indiferent de religie, este rugaciunea pentru pace.

In Ortodoxie se vorbeste de pacea dintre noi si pacea dintru noi.

Pacea este scopul oricarei persoane care se roaga.

Ca să fie pace în lume, trebuie ca popoarele să trăiască în pace. Pentru ca popoarele să trăiască în pace, oraşele nu trebuie să se ridice unele împotriva altora. Pentru a fi pace în orase, vecinii trebuie să se înţeleagă. Ca să fie pace între vecini, trebuie ca armonia să domnească în familie. Ca să fie pace în casă, trebuie s-o găseşti în propria inima. – Lao Tse

In unele religii pacea este considerata a fi izbavirea de patimi.

A fi in pace este una dintre cele mai dezirabile stari constientizate de omenire, desi istoria ne cam arata contrariul de multe ori.

Oamenii pasnici dau dovada de calitati nobile ale sufletului lor.

“Doamne, fă-mă o unealtă a păcii Tale. Acolo unde este ura, lasă-mă să semăn iubire.” – Sf. Francisc din Assisi

 

O perspectiva socioeconomica a Pacii

A mentine pacea poate fi uneori doar un ideal, din orice perspectiva am privi-o, familiara sau psihosociala.

Pacea se cauta in lume de catre multi activisti ai pacii. Dealfel exista si organisme de monitorizare si validare a pacii, cum ar fi Organizatia Premiilor Nobel. Exista chiar si anumite uniuni intre state cu scopul de a asigura pacea pe anumite teritorii, spre exemplu Natiunile Unite.

Pentru ca un proces de pace să devină autosustenabil, instituțiile sociale care indeplinesc acest rol trebuie să apară din interior, adică informate de cultura locală, istorie și contextul socio-economic. Exista programe nationale si internationale ce ofera diverse tipuri de materiale si resurse pentru dezvoltarea socioeconomica si culturala a pacii. Multi conducatori se arata interesati de a asigura pacea, fiind chiar un criteriu alegere a acelui conducator de catre popor.  Consolidatorii internaționali de pace pot favoriza acest proces, dar dacă interferează prea mult, ajung să submineze procesele de auto-organizare necesare pentru a genera și susține instituții sociale ce infatuiesc local aceste procedee.

Pacea poate fi si un semn de abundenta. Spre exemplu, Elvetia este o tara neutra in care multi investitori si oameni bogati ai lumii au incredere sa isi tina banii in conturile bancare ale acestei tari, tocmai pentru ca acolo pacea este un privilegiu recunoscut mondial.

Pacea este de bun augur.

 

O perspectiva sociojuridica a Pacii

In tarile civilizate exista legi care reglementeaza pacea.

Putem spune ca pacea este un semn de civilizatie, de a dezvolta relatii suficient de armonioase incat sa nu fim in situatii judiciare conflictuale.

 

Pacea onorata mondial

Ziua Internationala a Pacii se sarbatoreste in fiecare in 21 septembrie.

Aparuta in anul 1981, Ziua Pacii oferă o dată comună la nivel mondial pentru ca toată omenirea să isi ia un angajament în fața Păcii, mai presus de toate diferențele dintre noi și să contribuie la construirea unei Culturi a Păcii.

De Ziua Pacii, la ora 12 la pranz, se tine un minut de tacere in onoarea Pacii.

Simbolul pacii este reprezentat de regula de un porumbel cu ramura de maslin in plisc.

 

Pacea începe cu un surâs. Maica Tereza

 

Iata 15 recomandari psihoterapeutice pentru a fi in pace cu tine insuti:
  1. Dă tot ce poți mai bun din tine în ceea ce faci. Stima de sine va fi mai mare când te respecți pe tine și standardele tale.
  2. Dacă ceva dă greș, măcar știi că ai făcut tot ceea ce ai putut. Asta te va ajuta să nu te judeci.
  3. Fii sincer cu tine însuți.
  4. Onorează ceea ce simți.
  5. Respectă-te pe tine și pe ceilalți.
  6. Respectă-ți nevoile și dorințele.
  7. Fă ceea ce te face fericit. Te va menține sănătos.
  8. Gândește fericit! Așa este o adevărată gândire sănătoasă!
  9. Respectă opinia celorlalți. Chiar dacă nu ești opțiunea lor.
  10. Tine-te departe de discuții fără rost, bârfe, critici, judecăți fără valoare. Centrează-te pe pasiunile tale.
  11. Privește oamenii ca pe niște creații Divine. Experimentează asta o vreme. Vezi cum se simte.
  12. Onorează unde și cu cine ești acum. Nu rămâne blocat în trecut. Fiecare persoană intră în viața noastră cu un scop; când au terminat, merg mai departe.
  13. Ai curajul sa iti infrunti emotiile si trecutul, oricat de dureros ar fi. Cine își reprimă propriile sentimente, își subminează propria esență!
  14. Lucrurile se materializează tot mai mult în fața ta pentru ca tu să ai acces la ele! Bucură-te de toate! Binecuvântează-le! Fii recunoscător pentru tot ce primești.
  15. Concentrează-te pe calitatea vieții, pe viața in sine.

 

Pacea sa fie cu tine in fiecare celula a fiintei tale!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *